Novi Sad
31.10.2022.
18:14 > 18:29
Mnogi pacijenti, hronični bolesnici, kao i obolelih od raka nisu imali pristup svojim lekarima od početka epidemije, sve do popuštanja kovid mera.
  • Lazar

    01.12.2022 20:06
    Tražiti odgovornost!
    Moja ćerka boluje od Multipla skleroze, leči se u KCS Bgd, svog neurologa nije videla skoro tri godine, a i kad je "viđala" gospođa je primala pacijente SAMO utorkom i uglavnom bila vrlo nepristupačna i drska. Kao da ovako teški pacijenti dolaze da je uzurpiraju. Na Klinici za neurologiju od početka kovida neorganizovanost. Ne rade, dok samo malo dalje neurohirurzi KC rade. Sramota! Za šta ti neurolozi primaju plate?!
  • R49

    01.11.2022 05:45
    Riba od glave smrdi
    Iver ne pada daleko od klade, u ovom slučaju zdravstvo od vođe i nadležnog ministarstva.
  • Žalosno...

    31.10.2022 22:52
    ... a istinito
    Nažalost, ko nije imao ili nema novca za privatne posete lekarima redovno zaposlenim u državnom sektoru, ne piše mu se baš sjajno.
    Mnogi su zaseli jednom gu..com na dve stolice.
    Koga briga za bolesne ljude!?
  • Rurban

    31.10.2022 22:33
    Poplava mentalnih i postkovida
    Pored onkoloških, neuroloških, autoimunih i drugih bolesnika koji su trpeli i predugo čekali na preglede, beleži se i značajan rast mentalnih problema (meni je vidljivo među decom i mladima - privatna psihoterapeutska praksa "cveta," jer u državnom sektoru nedostaje kadra i termina). Postkovid, ili post infektivni sindrom/problematika kod nas još nije protokolno regulisana - ne malom broju ljudi su ostale zdravstvene posledice nakon preležane korone (poput čestih upala, bolova u mišićima, lakog zamaranja)... Naša država nikako da usvoji protokol dijagnostikovanja i lečenja postinfektivnih tegoba (iako je sve više rezultata naučnih istraživanja i praksi u svetu koje govore u prilog tome da je to potrebno i neophodno).
  • Sesil

    31.10.2022 21:18
    I sada je situacija užasna. Lekari su neljubazni, čekaju se termini za lečenje, operacije, terapije... Lekari trče na privatne klinile, redovne poslove otaljavaju
    Pomislite na stanje u školstvu. Privatne škole, privatni fakulteti, znanje katastrofa. Sutra će ta deca biti lekari, zubari, sudije,advokati, profesori... A mi sve stariji.
  • Karadjordje

    31.10.2022 21:10
    Ma nemojte molim vas
    Ali zato u privatnim klinikama ti isti doktori se uredno javljaju.
    Pedijatra moram da pozove 30 do 50 puta da zakazem detetu pregled, a zna i to da nije dosta.
  • Mara

    31.10.2022 19:28
    To je tužno i strašno. Neko ozbiljno mora da odgovara.
  • Svetlana

    31.10.2022 19:10
    Na žalost mnogi su ostavljeni na cedilu i zbog toga neki su umrli čekajući svoje lekare.
  • Yugosloven

    31.10.2022 18:58
    Neće to farba pokriti
    Lekari su za vreme kovida zaboravili šta je stetoskop,sa opštom praksom "no stetoskop" nastavljaju dalje uz pomoć računara i mladih lekara pored sebe,koje uče telepatskim veštinama prepoznavanja pacijenata na listama čekanja i prepoznavanja sebe kao prva liga lekara .
    Šta to beše zdravstvo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna